Hardloopgroep

De groep traint elke maandag en donderdag van 19.30-20.30. Op de maandag wordt de training verzorgd door KNAU gediplomeerde trainer. Op donderdag traint de groep zelfstandig.
Iedereen kan deelnemen die het voornemen heeft te gaan hardlopen. Ook mensen met, enige, ervaring zijn welkom.
Sinds 2009 is binnen het Bewegingscentrum Terapel een loopgroep actief. Bij deze groep staat plezier in de loopsport voorop. Dit motto maakt het dan ook mogelijk dat een ieder die de loopsport wil beoefenen welkom is en dat ook op zijn of haar niveau kan doen.
Degene die presatiegericht actief is kan bij het Bewegingscentum Ter Apel net zo goed uit de voeten als degenen voor wie gewichtsvermindering, gewichtsbeheersing of het sociale contact tijdens de trainingen het belangrijkste is. De trainingen zijn hierop afgestemd.
Enerzijds is de doelstelling de drempel te verlagen voor diegenen die met de loopsport willen beginnen. Deze mensen worden in een vertrouwde omgeving met mensen die een conditioneel gezien vergelijkbaar niveau hebben begeleid naar een niveau waarbij ze in staat zijn gedurende een redelijke tijd te kunnen hardlopen. Anderzijds is de doelstelling diegenen die al dan niet regelmatig alleen of met kennissen hardlopen in aanraking te laten komen met een vereniging, zodat ze de voordelen van het trainen in groepsverband onder deskundige begeleiding kunnen ervaren.

David Bakker geeft de looptrainingen op de maandagavond.