Sportief bewegen voor 50-plus

Voor mensen met een chronische aandoening en 50-plus.

Bewegen: gezond en nog leuk ook!
Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid en is nog leuk ook. Dit geldt voor jong en oud, chronisch ziek of niet. Ook voor mensen met een chronische aandoening is het goed om meer te bewegen. Door regelmatig in beweging te komen én te blijven zult u zich een stuk prettiger voelen.

Bewegen en gezondheid
Sommige mensen met een chronische aandoening gebruiken medicijnen tegen de pijn of de ontsteking van gewrichten. Mensen die meer gaan bewegen ervaren soms minder pijn. Zij hoeven danook minder medicijnen in te nemen.Omgekeerd kunnen pijnstillers u helpen om in beweging te komen. Omdat het begin pijnlijk kan zijn, kunt u met pijnstillers de startpijn onderdrukken. Uw arts kan u hierover adviseren.

Gelukkig is de belangstelling voor sport en bewegen door mensen met een beperking of met een chronische aandoening de afgelopen jaren enorm toegenomen. Positief is dat de vraag naar sport- en bewegingsmogelijkheden juist vanuit de patiënten zelf sterk is gestegen. Bij ons is het mogelijk om begeleid te trainen op het niveau van de deelnemer. Doordat men in een groep beweegt, is de motivatie én het plezier nog groter.

Een les bestaat uit rustig warm worden, coördinatietraining, spieroefeningen gevolgd door een spel en als afsluiting een cooling-down om het lichaam weer op rustniveau te brengen. De meeste lessen hebben een sportthema waarin op een vereenvoudigde wijze een bepaalde sport belicht wordt.

Oa. voor mensen met:Artrose, bechterew, (lage) rugpijn, astma en COPD, hypertensie, migraine, fybromyalgie en reuma.

De lessen worden wekelijks gegeven op de maandag en donderdag tussen 10 en 11 uur door Jacob Bakker.